20 de Març a les 20.00h.

6€ / 12€

Katalanim, el llegat dels jueus catalans

Som persones hereves de la fusió de pensaments i creences

Una música escrita i pensada per acústica natural i per projectes “site-specific” en els que revitalitzar patrimoni a partir dels paisatges sonors i les músiques que han habitat aquells espais on hi tenen una especial vinculació.

Més enllà de l’apel.latiu genèric de sepharadim per referir-nos a les comunitats jueves que habitaven la península ibèrica, veus expertes també assenyalen pràctiques culturals específiques en regions més acotades, com la Corona d’Aragó. Girona, Barcelona, Lleida, Tortosa o Palma de Mallorca van esdevenir centres de coneixement essencials dels que encara ara en descobrim vestigis.

Toni Costa és pianista i improvisador. Amb un perfil artístic agresolat, es forma en música clássica i antiga així com en jazz i músiques d’arrel. És pianista acompanyant de dansa a l’IEA Oriol Martorell de Barcelona i ha col.laborat amb el Ballet de l’Òpera de Ginebra i el Ballet de l’Òpera de Lió, entre altres. Paral·lelament, desenvolupa projectes com a solista en relació a la memòria històrica, el diàleg intercultural i el matrimoni-patrimoni. Toni Costa revitalitza cançons històriques inspirat pel seu contingut poètic i l’estudi de les fonts primàries amb l’objectiu d’explicar històries humanes i l’herència que desprenen en l’actualitat. Per aquest fi, Toni Costa es serveix de les harmonies jazz i estils contemporanis per reformular i posar al dia el discurs d’aquestes músiques patrimonials. Els seus projectes han estat apadrinats per la Fondation Pulse i l’Instituto Cervantes, veient la llum al Marroc, Suïssa, França i Alemanya.

Contacte

Omple el següent formulari o envia un correu a

info@musicareligiosavic.cat